Social tid för äldre

Ingen människa ska behöva vara mer ensam än den själv väljer att vara. Hej Blekinge finns här för dig som vill ha social tid och gemenskap med andra. 

ÄLDREKONSULENT

Carina Rosenqvist är vår äldrekonsulent och finns här för den som vill ha mer socialt umgänge och någon att göra saker tillsammans med.

Vi har ett treårigt IOP-avtal (Ideellt offentligt partnerskap) tillsammans med Karlshamnsbostäder för att möta deras hyresgäster och skapa sociala samvaro.

Carina berättar: ”Länge har jag haft en dröm om att få arbeta med äldre personer. Därför blev jag oerhört glad när den här möjligheten dök upp! Jag tror verkligen att detta kan göra skillnad på riktigt”.

Den äldre bestämmer själv vad som ska göras och hur. Det skulle t.ex. kunna vara att se en film, laga mat, promenera, göra fint på balkongen eller bara umgås över en kopp kaffe. Det är helt upp till den äldre att bestämma vad som känns meningsfullt och bekvämt. 

SENIORVÄN

Hej Blekinge erbjuder seniorer i Blekinge en egen Seniorvän helt kostnadsfritt. Som senior får du sällskap en gång per vecka. Tillsammans får gör ni det som passar er, promenader, fika, samtal eller det som passar er. Vi matchar dig med en trevlig Seniorvän med likande instressen.

Du kan ringa till oss både om du vill vara volontär eller om du söker en Seniorvän. Carina finns på plats och matchar löpande. Du når Carina på 070-861 59 17, ring så berättar vi mer. 

”Vissa dagar har jag någon som väntar på mig någonstans…”

”Vissa dagar har jag ett mål, nån som väntar någonstans. Jag har ingen bekantskapskrets utöver detta. Jag lever ensam, stänger in mig och gömmer mig. Det är jättejobbigt men det blir bättre nu när jag kommit i kontakt med Hej Blekinge.”

KARLSHAMNSBOSTÄDER 

Sedan några år tillbaka samarbetar Hej Blekinge med Karlshamnsbostäder. Vi vill tillsammans erbjuda mer social tid till äldre seniora hyresgäster. 

PUBMYS på LOCH NESS

Varannan torsdag har vi pubmys från kl 15:00. Alla är varmt välkomna. Vi bjuder på snacks och ni köper er egen dryck.

Läs om Lotta & Carina

Läs våra fantastiska stories och hur mycket social tid med Hej Blekinge kan betyda. 

SAMVERKAN

Hej Blekinge samverkar med många olika aktörer för att hitta fler äldre eller för att kunna slussa vidare dem till olika aktiviteter.